Vepřo-knedlo-bylinky s pivem aneb jak zjistit, jak se jedlo v pravěku

  Vepřo-knedlo-bylinky s pivem aneb jak zjistit, jak se jedlo v pravěku

Vepřo-knedlo-bylinky s pivem aneb jak zjistit, jak se jedlo v pravěku

V rámci přednášky se budou moci posluchači seznámit s postupem vědecké práce od vykopání vzorku v terénu až po finální vyhodnocení, která někdy dokáží i samotným archeologům vyrazit dech. Příkladem může být rozluštění 7 000 let starého pokrmu, kde zásadní roli sehrál chloupek z larvy brouka, nebo objev nejstaršího piva ve Střední Evropě, které se podařilo také uvařit.

Přednášející RNDr. Lukáš Kučera, Ph.D., Univerzita Palackého v Olomouci

Vstupné 30 Kč dospělí/ 15 Kč snížené.

Prodej na místě

03. 10. 2024 čtvrtek | 17:00

Cena: 30 Kč
Místo: Muzeum Bílovec
© 2024 Kulturní centrum Bílovec, p.o. | provozováno s ondrejfirla.eu